Hogyan készül manapság egy bélyegző?

A modern bélyegző gyártásban nagy szerepet kapott a Trotec lézergravírozó, ezzel gyártják a Trodat bélyegzőgumik lenyomatait. Ezek a szöveglemezek élettartamban akár négyszer-ötször tovább bírják, mint elődeik. A jó megmunkálhatóság lehetővé teszi a lehető legtisztább lenyomatot.

Bélyegzőkészítés megrendelésének a folyamata a lehető legegyszerűbb napjainkban: a bélyegző gyártó honlapján le lehet adni a megrendelést, itt kell kiválasztani az igényeknek megfelelő bélyegzőt, azaz azt hogy hány soros legyen, milyen színe legyen, fém-vagy műanyag legyen stb. Ki lehet továbbá választani, hogy a bélyegző tintapárnája milyen színű legyen. A szöveglemez szövegét is itt szabhatja személyre. A cégadatokon kívül rátehet még logót, aláírást, valamint biztonságosabbá teheti bélyegzőjét azáltal is, hogy foszforeszkáló titkos írást helyez rá, hogy a betűtípus variálja szövegen belül, stb.

A bélyegzőkre örök garancia van, viszont van egy romlandó elemük, a szöveglemez és a tintapárna. Ezeket bizonyos időközönként egyszerre kell cserélni.


Vélemény, hozzászólás?