Vajon léteznek –e az UFO-k?

Személy szerint én mindig is hittem abban, hogy kell, hogy létezzenek földönkívüliek, hiszen annyi beszámoló van erről a dologról, ráadásul olyan ismerősök, családtagok is beszámoltak személyes UFO észlelésekről, akiknek a szavahihetőségét nem kérdőjelezem meg. Annak ellenére, hogy személyesen én még nem láttam repülő csészealjat.

Művészettörténeti ismereteim alapján is azt feltételezem, hogy kell, hogy legyen egyfajta űrből érkező civilizáció, mely valamilyen információval látta vagy látja el az emberiséget titkoltan, vagy nyíltan.

De nem is a művészet, vagy személyes beszámolók győztek meg afelől, hogy valaminek lennie kell: hanem a történelem, és a különféle vallási irányzatok. Ha visszatekintünk kicsit az ősi civilizációkba, a mitológiákba, egy dolog válik világossá az ember számára: párhuzamok állíthatóak a különböző kultúrák közt. Kezdve a dél-amerikai indián kultúrákkal, akik hatalmas piramisokat húztak fel, nagy igényességgel válogatták meg a sziklákat, melyekkel építkeztek, és sokszor messzi (nagyon messzi) vidékekről vonszolják el a kődarabokat csak azért, hogy felhúzzák ezeket a szakrális építményeket. Szinte egy vonalban épültek ezek a piramisok a világ minden táján: Egyiptomban, Indiában, Közép- és Dél-Amerikában. Miért építettek ezek az emberek, akik sosem érintkeztek egymással egyforma építményeket?

Ha pedig megnézzük a különféle mitológiai lényeket, kezdve az egyiptomi, görög-római vagy skandináv istenekkel, mindenhol azt láthatjuk, hogy közel ugyan olyan karakterek jelennek meg mindenhol. Véletlen lenne ez a sok egybeesés?


Vélemény, hozzászólás?