A Walmart egy veszélyes áruház.

A Walmart az USA-ban olyan, mint itt itt nálunk a Tesco, vagy az Auchan, egyszóval bevásárlóközpont, az ország egész területén megtalálhatóak az üzleteik. Ez az a hely, ahol mindent megkap az ember: kezdve az élelmiszerektől, az elektronikai felszereléseken és a kozmetikumokon át a karácsonyfát megkerülve a ruházati cikkekig. Viszont ahogy nálunk az Asia Center esetében, a Walmart nevéhez is olyan rémhírek kötődnek, hogy az ember csak pislog és azt mondja, hogy: inkább máshol vásárolok!

Legutóbb egy anya végzett brutálisan saját férjével, akit 3 közös gyerekük szeme láttára lőtt agyon. A férfi azonnal szörnyet halt, a gyerekeket nagy nehezen kimentették az épületből, a nőt pedig elvitték és bebörtönözték.

De nem ez volt az egyetlen erőszakos tett a Walmartban, és nem is az első a haláleset. Az összeesküvés elméletek száma pedig nőttön nő. Egyesek azt rebesgetik, hogy egy-egy Walmartban kísértetek, gonosz szellemi lények vertek tanyát, mi több, a dolgozók is tudnak róluk, és nem hogy tennének bármit – már ha lehet – ellenük, hanem próbálják megoldani a problémát azzal, hogy lezárják az érintett területet.

A másik nagy húzás, amit a Walmart elkövetett, és a vásárlókra a frászt hozta ezzel, az az volt, hogy arcfelismerő kamerarendszert üzemeltek be a bolt egész területén. Bár az ilyen óvintézkedéseket többnyire a “biztonság” és a “bűnözés kiszűrése” címszavakkal szokás alátámasztani, de a kevésbé óvatlan embernek eszébe jut, hogy vajon miért van a Walmartnak szüksége az egész arcszerkezetünk feltérképezésére ahhoz, hogy kiszűrje a tolvajokat, amikor annyi más módszer lenne, ráadásul egy diktatórikus rendszerben ez 1001 féle képpen felhasználható a polgárok ellen. Sokan a Big Brother-t látják ettől fogva a Walmartban.

Ki tudja eldönteni ezek után, hogy az a feltételezés valóban blődség-e, miszerint a Walmartok alatt csatornát, alagútrendszert építettek, mely összeköti a Walmartokat, és ebből fakadóan egy diktatúra alatt egyszerűen tudnák az embereket ide-oda szállítani (eltüntetni) észrevétlenül. Bár tudjuk, hogy Amerikában nagyon sok dologból összeesküvés elméletet szőttek. Ezeken sokan csak nevetnek: ilyen a meghamisított Holdra szállás, a különféle filmes félre-emlékezésekből származó Mandela-effekt teóriák, na de azért gondoljunk bele: ha ennyi embernek feltűnik hogy valami gáz van, akkor azért lehet, hogy nem kellene elbagatellizálni a dolgokat. Ahogy az is egy jel, hogy egy jóléti társadalomban kialakul egy ilyen tendencia, hogy az emberek egyre nagyobb része kezd el mániákusan rettegni és összeesküvés elméleteket gyártani. A tendencia így- vagy úgy, de nem normális.


Vélemény, hozzászólás?