A tárgyalóasztal körül

Egy vállalati megbeszélés, ülésezés talán a legtöbb esetben asztal mellett történik, hogy a résztvevők számára biztosítva legyen tér a papírjaik kiterítéséhez, illetve a jegyzetelés is egyszerű legyen.
No de a tárgyaló többféle elrendezést is elbír, különféleképpen lehet az asztal is. Vannak helyek, ahol biztosítani tudnak nekünk olyan széket, mely karfájánál egy le-felhajtható kis asztalka van, mely egy nagyobb létszámú tárgyalásnál praktikus lehet.
Bár ez nem feltétlenül a kényelmes megoldás, főleg ha hosszabb időről van szó.
Érdemes a komolyabb megbeszéléseket új, nem megszokott helyszínen lefolytatni, és így a tárgyaló bérlés lehetőségét átgondolni. Szívesen segítenek berendezni a tárgyaló
helyiséget, és az adott alkalomhoz mérten adni a legmegfelelőbb kialakítás tervezetét. Azt kell szem előtt tartani, hogy kik is fognak velünk asztalhoz ülni. Az előre odakészített innivalók, tollak, projektek fontos szerepet tudnak játszani bizonyos üzleti esetekben.
Amit a tárgyaló bérlés során, az asztal választáskor a érdemes átgondolni, hogy a vendégek mennyire szeretnének egymással farkas szemet nézni, vagy inkább várható egy baráti társaságban lefolytatott megbeszélés. A kör asztal talán közvetlenebb környezetet teremt, szemben egy V-alakú elrendezéssel, ahol valahogy megvan a sorrend az embereket illetően.


Vélemény, hozzászólás?