A facsarógép jótékony hatása!

Mikor az ember a saját konyháját szereli el különféle háztartási gépekkel, természetesen a létszükségletű dolgok mellett beszerzi azokat az extra darabokat is, amikre mindig is vágyott korábban. Számomra ez a gyümölcsfacsaró volt, ami természetesen elsők közt kapott helyet a konyhámban.

Bár részemről ez nem is kifejezetten luxus, extra kellék volt, nekem mondhatni szükségem volt rá az életmódváltásom következtében. Egy időben úgy éreztem, hogy a téli vitaminvesztés és az egyoldalú táplálkozás következtében szükségem lenne egy kiadós méregtelenítő kúrára. Tudniillik, mint megtudtam létezik olyan, hogy „elsavasodás”, aminek három oka lehet: stressz, nem megfelelő táplálkozás és mozgásszegény életmód. Persze tudom, hogy ezeknek megoldást nem kizárólag a konyhában kell keresni. Egyébként az elsavasodás azzal is járt esetemben, hogy hosszú távok sebes megtétele után erős fájdalmat kezdtem érezni a sípcsontom környékén, és bizonyos esetekben ez gátolt abban, hogy folytassam az utat. Ez több alkalommal kellemetlenséget szült. Így eldöntöttem, hogy lúgosító kúrába kezdek, és ennek egyik módja viszont már a konyhában orvosolható: léböjtöt kell tartani.

Ilyenkor kerülni kell a túlzott húsfogyasztást, a feldolgozott tejtermékeket, a kenyeret stb.  A három napos léböjtöt lényege, hogy az első napon mindent elhagyunk és csak gyümölcsöket eszünk, a második napon a böjt napján folyékony halmazállapotú zöldségeket és gyümölcsöket eszünk, azaz iszunk, és ehhez kellett a facsaró, majd a harmadik napon ismét szilárd halmazállapotú gyümölcsökkel vezetjük le a böjt időszakát.

Lényegében ebből a célból vettem meg a gépet, de természetesen akkor is használva lesz, ha már nem böjtölök.


Vélemény, hozzászólás?